Gouden editie op wereldniveau

Flanders Grand Prix

Deze gouden editie heeft met Sandrine Tas en Peter Michael twee winnaars op het palmares van absoluut wereldallure. Aangevuld met een sprankelende aanwezigheid van Bart Swings die nog de afsluitende 15km afvalling op zijn conto wist te schrijven. Bart kwam niet in aanmerking voor het algemeen podium omdat hij op zaterdag niet deelnam aan de 1000m. Bij de heren werd het podium van deze driedaagse aangevuld met Elton De Souza (Fra) en Mathias Vosté die een mooie vormcurve etaleert. Tim Sibiet werd eerste thuisrenner met een knappe 11de plaats, Karel Meulders volgde in zijn spoor als 12de. Bij de senioren dames werd het podium naast Sandrine aangevuld met de Duitse challenger Mareike Thum en de Française Juliette Pouydebat.

Bij de junioren A heren werd het een Zandvoords feestje met Indra Medard op één, gevolgd door Thomas Vosté die de afsluitende 3000m in lijn - na mooi ploegenspel - wist op zijn naam te zetten. Marijke Groenewoud (NL) won dan weer bij de junioren A dames.

Mooie battle bij de junioren B, waar onze Noorderbuur Merijn Scheperkamp met de hoofdvogel ging skeeleren. Teun De Wit en Jason Suttels vervolledigden het podium.

Alle algemene resultaten reeds online, aangevuld met een dikke map foto's door onze huisfotograaf Rik.

Copyright ZRC
Copyright ZRC